Har du været ude for et uheld med sit surfboard, og har du lavet et såkaldt “ding”, som det kaldes på surfersprog? Don’t worry, vi forklarer dig her, hvordan du kan reparere det.

Først og fremmest skal du identificere, hvor stor skaden er. Er det blot en lille skade på siden af dit surfboard, kan du sagtens ordne det selv. Er det derimod en større skade, eller er dit board knækket over i to skal du konsultere en professionel surfboard shaper.

sådan reparerer du dings på dit surfboard

Hvad skal jeg bruge til at reparere dings i mit surfboard?

Du skal bruge et kit til at reparere dings – du googler bare “ding repair kit”, så skulle der gerne komme mange muligheder op.

Sådan gør du

 1. Først sikrer du dig, at du har fjernet alt skidt, voks, sand, saltvand osv. fra området, hvor skaden er. Læs evt. vores guide til fjernelse af voks her.
 2. Dernæst sikrer du dig, at dit surfboard er helt tørt – lad gerne boarded ligge et tørt sted i et par dage. Reparerer du dit board, inden det er helt tørt, vil det med tiden blive gult, og i værste fald rådne. Pro tip: klem omkring skaden for at tjekke, at der ikke kommer vand ud.
 3. Nu skal du påføre den ønskede mængde resin til skaden, som du finder i dit ding repair sæt. Gør det helst i skyggen. Til dette skal du bruge et robust redskab, f.eks. en træspatel eller lign. Sikre dig, at du dækker hele skaden. Du skal have dækket alle revner og sprækker. Derudover skal du også have fokus på, at fjerne de bobler, der måtte danne dig i resinen. Dette gør du automatisk når du spreder resinen udover skaden.
 4. Nu dækker du resinen med et stykke plastik. På den måde former du resinen til surfboardeds form.
 5. Nu skal du have dit surfboard ud i solen. Resinen vil hurtigt omdanne sig til en gel-agitig-konsistens, hvorefter resinen inden for fem minutter vil være helt hård.
 6. Herefter kan du, hvis det er nødvendigt tilføre lidt mere resin, for det kosmetiske, altså, hvis der er små fordybninger i det første lag resin.
 7. Lad resinen tørre i solen. Herefter tager du et stykke fint sandpapir, og sliber området med resin meget forsigtigt, for at fjerne ru overflader, som resinen måtte have frembragt.
 8. Tillykke, du har nu repareret dit surfboard!

Har du lavet en større skade på dit surfboard?

Som vi beskrev før, er det altid en god ide, at tage fat i en professionel surfboard shaper, i tilfælde af en større skade. Dog er det en vurderingssag. 

 1. Føler du, at du godt selv kan reparere en lidt større skade, skal du bruge “fiberglass cloth” – alså et stykke fiberglas, som du kan dække skaden med.
 2. Du klipper et stykke fiberglas en smule større end skaden.
 3. Herefter dækker du /presser du fiberglas-stykket i resin, således hele stykket er dækket i resin.
 4. Nu påfører du fiberglasstykket med resin på, til området på dit surfboard, hvor skaden er.
 5. Du tilfører lidt mere resin efter påførelsen, og lader det tørre i solen.

 

 Mangler du tips til surfing? Så se vores ultimative guide til surfing her.

 

Og voila! Nu er du klar til at surfe!

Happy surfing 🤙

Bliv en ven af vores bæredygtige surfunivers her 🤙 :

Rid med på den bæredygtige SoMe bølge her: