I dette blogindlæg forklarer vi dig, hvordan du nemt kan vokse dit surfboard, og hvordan du fjerne gamle voksrester fra dit surfboard.

Sådan vokser du dit surfboard

Hvorfor vokser man sit surfboard?

Man skal vokse sit surfboard for at kunne stå fast på det, når man surfer. Der findes forskellige slags voks til forskellige vandtemperaturer, dog bruger man udelukkende voks til “cool water” i Danmark.

Det er ikke alle surfboards, der skal vokses. Begynderboards såsom softtop surfboards skal ikke vokses da de er fabrikeret således, at man kan stå fast på dem uden voks. 

Identificer gamle voksrester

Sidder der gamle voksrester på dit surfboard skal du fjerne dette, inden du påbegynder en ny omgang voks.

Er det sommer, kan du med fordel lægge sit surfboard ud i solen i 30 minutters tid, inden du fjerner voksen – voksen blødgøres en smule af solens varme.

Sådan fjerner du gamle voksrester

Hvis ikke du har en decideret “voksskraber” liggende, kan du med fordel bruge et gammelt plastikkort, som du ikke bruger mere. Det virker som det skal.

Det fungerer præcis, som når du skal skrabe is af ruderne på din bil om vinteren. Du begynder bare fra en ende af, og fortsætter indtil du har fjernet alt voksen. Har dit surfboard påsatte klistermærker, skal du være opmærksom på disse, da du godt kan ske at ødelægge dem.

Pro tip: sørg for, at samle voksen op, og smid det ud, i stedet for, at det ligger i naturen.

Sådan påfører du nyt voks til dit board

Der findes flere metoder at vokse sit board på. I dette blogindlæg præsenterer vi to metoder for dig, så er det op til dig, hvilken metode du vælger at gå med:

Zig-zag-metoden:

  1. Start med at “tegne” skrå linjer fra den ene side af boardet til den anden – fortsæt indtil du har dækket hele midterområdet af dit board.
  2. Gør det samme, bare omvendt, hvorved du “krydser” de linjer, du lige har lavet.
  3. Herefter ligger du voksen fladt ned på boardet, herefter presser du voksen med mod boardet, imens du kører voksen henover de linjer du har lavet. På den måde får du voksen til at sidde bedre fast på boardet.

Med denne metode får du et grip, hvor der er lidt længere mellem de såkaldte “beads” som man kalder dem, “beads” er små klumper voks, der gør, at du står fast. Zig-Zag-metoden er den mest brugte, da den er hurtigere end den næste metode, vi præsenterer.

 

Cirkel-metoden:

Denne metode er pretty straight forward. Det du gør er, at tage din voks, og køre den rundt i cirkler på det område, du gerne vil vokse. Nogle gange er et lag nok, andre gange vil du gerne gentage dette flere gange efter eget valg.

Med denne metode får du et ensartet grip, som også er mere æstetisk at se på. Denne metode er også brugt på longboards, hvor man gerne vil dække en større flade, med et godt grip.

 

Mangler du et par tips og tricks til surfing? Eller vil du gerne lære at surfe? Så se vores ultimative guide til surfing her.

 

Og voila! Nu er du klar til at surfe!

Happy surfing 🤙

Bliv en ven af vores bæredygtige surfunivers her 🤙 :

Rid med på den bæredygtige SoMe bølge her: